Campus Design


This playground, intended for children ages 2 & under, is composed entirely of natural materials such as wood, stone, plants, lawn, and sand. The playground includes many elements to encourage both active physical play and creative play. Features include a grassy story circle, a sand pit with a wacky post forest, a low stone wall, hopping stumps, balance logs, and willow tunnels. Spaces for veggie & butterfly gardens have also been incorporated.


This Children’s Play space is adjacent to a childcare center that serves toddler-age children. Existing trees along the fence line were retained, as they provide excellent shade and an overhead “roof” for a creative-play nook, carpeted in soft Irish Moss. A low stone wall, sand pit, stumps, and wacky posts add active play opportunities. The play area also includes an interactive water feature, made from hollowed logs.


Shapiro Didway designed the overall campus and playground of the Redding School of the Arts, a K-8 arts charter school located in Redding, California. This LEED Platinum project incorporates native plants, reclaimed rainwater runoff, and traffic calming elements. Extensive natural shade improvements mitigate the intense weather of the area. Extensive efforts were made to preserve and protect numerous Blue Oaks on site and incorporate them into the overall site plan

MOB-V_PROVIDENCE ST
Shapiro Didway’s goal for this project was to develop a healing garden within a space measuring only 100’ long and 15’ wide. The space, which is also 15’ below grade, is located within the Providence/St. Vincent medical campus in Portland, Oregon. The chemotherapy room within this Oncology building looks out into the space and was intended to be not only a view garden but also a place where patients could stroll. The space contains a 30’ water wall, numerous raised planters, and a second small plaza space.

University of PortlandUP
For this new residence hall Shapiro Didway created a courtyard that is intended to be a gathering space for students. The courtyard also builds on the complexity of the campus plant inventory and strives to be sustainable. The residence hall was designed by Soderstrom Architects.


This natural play area serves the infants of a large childcare center. All-natural materials include soft, non-toxic plants, wood, and stone. A low grassy berm and several live willow huts give space for caregivers & infants to relax. This playground also includes age-appropriate active play opportunities such as a labyrinth set into lawn, balance logs, and a water feature crafted of hollowed logs.

C Vivian Stringer Center
Built to handle 300 children, from infants to preschoolers, the center serves as a preschool and day care for children of employees at a large Portland-area corporate campus. The facility was designed by TVA Architects.


Virginia Garcia Medical Center LandscapeVIRGINIA GARCIA

The intent of the outdoor environment for this new health facility designed by Scott Edwards Architecture was to create a healing environment for patients and staff. Through the use of rain gardens, permeable pavement, native plantings, and water quality features, the site is a model of sustainability.

SheratonSHERATON REDDING
Working with Trilogy Architecture and Turtle Bay, Shapiro Didway developed a landscape for this unique facility located within the Turtle Bay Exploration Park and near the Sundial Bridge.